Kukasti krstovi na kućama Roma

Na nekim romskim kućama u leskovačkom selu Međa danas se pojavili kukasti krstovi i uvredljive poruke.

Izvor: B92

Subota, 20.01.2007.

11:27

Default images

Na više od 30 kuća u romskoj mahali u selu Međa u leskovačkoj opštini tokom noći zalepljeni plakati pretećih poruka. Na plakatima je rukom najčešće bilo ispisano "Romi u Indiju", "Romi, glasaćete 21, a 23. ćete leteti u vazduh". Na plakatima je nacrtan i kukasti krst, a meštani kažu da su plakati lepljeni i na prozore romskih kuća.

Romi iz Međe kažu da su uplašeni i da najverovatnije neće glasati. Meštanin Sava Azirović kaže da ima petoro unučadi i da se plaši da glasa. "Ne znam šta se desilo, mi Romi nikoga ne diramo", kaže on.

Član Saveta Mesne zajednice Jovan Arsić takođe kaže da je oko 250 Roma uplašeno i da je pitanje da li će izaći na sutrašnje izbore.

Policija je jutros sakupila veći deo plakata, a portparol leskovačke policije Boban Zdravković kaže da je u toku potraga za počiniocima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: